Orvosi állapota zsindely

Az övsömör bőrkiütés okozta ugyanaz a vírus okozza a bárányhimlőt. A következő cikk fedezi az összes információt a betegségével az övsömör.
Az övsömör, más néven herpes zoster, bőrkiütést által okozott nevezett vírus Varicella-zoster vírus (VZV). Ez ugyanaz a vírus okozza a bárányhimlőt és családjába tartozik a herpeszvírusok. Zsindely okai nagyon furcsa és egyedi. Amint egy személy fertőződött meg bárányhimlő, a vírus nem teljesen kiküszöbölhetők a test legyőzése után a fertőzés. Ehelyett a vírus csendben teszi otthon az idegrendszer és ott is marad örökre.

Az emberek a feltételek, mint az érzelmi stressz, legyengült immunrendszer, az AIDS, a rák, vagy a kemoterápia, a vírus visszaalakul virulens önmagát. Sokszor az övsömör oka ismeretlen, mint a vírus aktiválja magát minden látható ok nélkül.

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Tehát, ha valaha is fertőzött bárányhimlő és fejleszteni a csúnya hólyagok a test körül, akkor kialakulásának kockázata herpes zoster. Ez a betegség is befolyásolhatja az emberek, akik több mint 60 éves, és csak ritkán fordul elő éves kor alatti gyermekek 10 éves. A kockázat a fiatalabb gyermek fejlődő ezt a feltételt növekszik, amikor a szerződéseket bárányhimlő vírus, amikor 1 éves vagy az anya alakul bárányhimlő, ha terhes.
Tünetek
Ha a varicella zoster vírus aktiválódik, az első tünetek, hogy előfordulhat bőrkiütés, émelygés, láz, hidegrázás, fejfájás. A kiütés alakul ki csak azokon a területeken a test, amelyek kapcsolódnak az idegsejtek, ahol a varicella vírus szunnyadó után bárányhimlő fertőzést. Ezért, ha bőrkiütés egyik oldalán vagy a rész a test, mint a mellkas, hát, fenék, nyak, arc, és a fejbőrt.
A terület, ahol a kiütés jelenik meg az úgynevezett „dermatome". A dermatome úgy tűnik, hogy kiütés néz ki, mint egy szalag vagy szíj-szerű mintát a bőrre. Ezért sokszor nevezik „ördög ostor". A kiütés alakul apró hólyagok, melyek hatására a következő hatások:

A folyadékkal töltött hólyagok képződnek kis fekélyek, hogy kiszáradnak és kéreg néhány napon belül.

A kiütés általában magában foglalja a törzs területén, mint a gyomor vagy a mellkasban.
Előfordul, hogy a bőrkiütés az arcon, a száj és a fülek.
A buborékfólia lehet pop és szivárog a folyadék belsejében.
Az időtartam a kiütés lehet három-négy hétig.
Előfordulhat, hogy egy érezhet csak a fájdalom, anélkül, hogy a fejlesztés a hólyagok.

szövődmények
Sokszor, egyesek dolgozni bizonyos komplikációk lehetnek kisebb vagy nagyon súlyos reakciók. Egy kialakulhat egy kisebb bőrfertőzés, hogy eltűnik majd az orvosi kezelést. De súlyos állapot magában foglalja a herpesz utáni neuralgia (PHN). A PHN után a hólyagok világos, a fájdalom miatt övsömör továbbra is érezhető egyes személyekben. Ez azért van, mert a sérült idegrostok Levél zavaros jeleket fájdalom a bőrt az agyba. Az orvos előírhat fájdalom és görcsoldó gyógyszert, hogy segítsen a mentességet kap a fájdalom.
Extrém körülmények között, amikor a herpes zoster érinti a területet, és a szem körül, akkor vezethet szemészeti övsömör. Ez egy nagyon fájdalmas állapot, ami miatt szemfertőzéseknél vezethet a látás elvesztését. Sokszor függően ideg érintett, övsömör okozhat agyvelőgyulladást, hallás problémák, Ramsay Hunt-szindróma és az arcidegbénulás egyes egyének.
Kezelés
Az az állapot általában meggyógyítja a saját néhány héten belül; azonban azonnali orvosi ellátás szükséges, hogy segítsen gyors felépülést, és csökkenti a szövődmények kockázata. Az orvos előírhat vírusellenes gyógyszerek, mint az Acyclovir, valaciklovir, famciklovir, stb Ezek a gyógyszerek kell venni az első 72 órában a megjelenése a tüneteket.

Fájdalomcsillapítás magában kábítószerek, mint oxikodon, triciklusos antidepresszánsok, és zsibbasztó szerek formájában adagoljuk a krém, gél, spray, vagy bőrtapasz. Sokszor Calamine krém segít csökkenteni az égő érzést.
Home Jogorvoslat
Előfordulhat, különböző szintű fájdalmat, ezért előfordulhat, hogy fáradt és gyenge. Be kell, hogy elegendő pihenés, és elkerülhető legyen a fizikai stressz. Meg kell venni egy hideg fürdő vagy alkalmazza nedves borogatás segít csökkenteni a hőt, és égő érzés a hólyagok. Tudod venni over-the-counter gyógyszerek, mint az ibuprofen, antihisztaminok, és alkalmazza viszketés elleni krémek és testápolók kalamint.

Megelőzés

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Akkor övsömör kisgyermekeknél beadásával őket bárányhimlő vakcina (Varivax), ha még soha nem fejlődött a bárányhimlő. Egy felnőtt, aki nem fertőződött bárányhimlő is ez a vakcina. Bár a vakcina nem garantálja a 100% -os védelmet bárányhimlő, akkor viszont csökkenti az esélyét a fejlődő bárányhimlőt és annak súlyosságát.

Azok, akik már érintette a bárányhimlő a múltban övsömör figyelembe Zostavax vakcina. Ez a vakcina segít megelőzni a ez a betegség felnőtteknél akár 60 éves kor felett. Ahogyan Varivax nem nyújt 100% -os védelmet, Zostavax is csökkenti a kialakulásának esélyét zsindely és csökkenti annak súlyosságát a kiütés.
Az övsömör Fertőző?
A válasz határozott igen, és meg kell tartani a fertőzött gyermek vagy felnőtt emberek elől, akik soha nem fejlődött bárányhimlő előtt. Ez azért van, mert lehet, hogy dolgozzon ki a bárányhimlő helyett övsömör. Ne feledje, egy személy, aki kifejlesztett bárányhimlő élet soha szerződést a zsindelyt fertőzés mástól. De ő / ő kialakulásának kockázata zsindely tünetek később az életben.

A fertőzött személy a leginkább fertőző, ha vannak új hólyagok alakítás és öreg hólyagok gyógyulást. Továbbá, ha a hólyagok megeshet vagy gyógyító, ez egy nagyon ragályos színpadra, mint a kéreg a vírust. Ha a beszáradt váladék időszak alatt, a vírus elveszti virulencia és már nem ragályos.
Herpes zoster egy nagyon fájdalmas betegség. Soha nem megjósolni, mikor alakulhat ki a tünetek. Ezért mindig jobb, hogy fenntartsák az egészséges immunrendszert. Győződjön meg róla, látogasson el az orvos, és kövesse az utasításokat. Tartsuk ki a mozgó nyilvános, és távol marad a gyermek otthonában, akik nem fertőződött bárányhimlőt. Még ha beoltják, a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás.
Jogi nyilatkozat: Ez a cikk HealthHearty tájékoztató jellegűek, és nem használható a helyett szakértői orvoshoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések