costochondritis kezelése

Costochondritis egyik feltétele, hogy gyakran okoz mellkasi fájdalmat tartozó emberek az adott korosztály 10-21 éves korig. Ez a cikk rövid tájékoztatást a kezelésről.
Costochondritis úgy definiáljuk, mint egy feltétele az emberi test, ahol a costosternal ízületi (porc, amely arra szolgál, mint egy összekötő közeg között a szegycsont és a bordák) begyullad. Ez az orvosi állapot lehet nevezik mellkasi-fal fájdalom, costosternal szindróma és costosternal chondrodynia. Bár a fájdalom hasonlít egy szívrohamot, az állapot nem életveszélyes.

Okai és tünetei
Costochondritis, a legtöbb esetben már címkézni egy idiopátiás (ismeretlen okból) állapotban, mivel nincsenek biztos vagy azonosítható okok, amelyek további kialakulását ennek a betegségnek. Azonban vannak olyan tényezők, amelyek feltételezik, hogy kapcsolatban áll az előfordulása ennek a feltételnek. Ezek a tényezők a következők:

Fertőzések a costosternal közös vírusok, baktériumok, vagy gombák
Betegségek, így a fibromyalgia
Súlyos traumás sérülések a mellkason
Túlzott karok
Okozta légúti fertőzések miatt vírusokat
Bakteriális fertőzés az emberek, akik átestek a felső mellkasi műtét

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

A tünetek közé tartozik:

Fájdalom a bal oldalon a szegycsont
Fájdalom több borda
Fájdalom, hogy súlyosbítja, ha köhög vagy mélyeket lélegzett.

Kezelés
Általában costochondritis egy önálló megoldása állapot, bár a fájdalom marad egy-két hét. A fő cél a kezelés célja, hogy enyhítik a fájdalmat.
Home Jogorvoslat

Felhasználási OTC gyógyszerek, mint az ibuprofen (Advil, Motrin, stb) és a naproxen (Aleve).
Alkalmazzon hideg borogatást, vagy hőt a fájdalmas területet.
Kerülje tevékenységekben részt vagy sport ronthatja a fájdalmat.
Vegyünk sok pihenés.

MedicinesIf az OTC gyógyszerek nem javítanak a feltétel, akkor lehet, hogy gyógyszert az orvos által előírt. Ezek a gyógyszerek az alábbiak lehetnek:

A nem-szteroid gyulladásgátló szerek (NSAID), amely erősebb, mint az OTC gyógyszerek.
A narkotikus fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint a hidrokodon (Vicodin, Lortab, stb) vagy az oxikodon (Percocet, roxilox, stb).
Antidepresszánsok gyógyszerek, például amitriptilin, hogy enyhítik a fájdalmat, különösen az éjszaka folyamán.
Bizonyos gyógyszerek, mint például a gabapentin (Neurontin, gralise, stb), amelyek görcsrohamok kezelésére, is lehet hatékonyan enyhítette a fájdalmat.

Bordaközi ideg BlockIn súlyos esetekben ez az eljárás végzi befecskendezésével helyi érzéstelenítő és szteroid gyógyszereket körül fájdalmas bordák. Ez blokkolja az adott bordaközi idegek, amelyek felelősek továbbítására a fájdalomérzet. Így elzáródása ezen idegek enyhíti a fájdalmat. A hatás pedig néhány hét vagy hónap alatt. Ha a fájdalom visszatér, a fájdalmas ideg lehet véglegesen megsemmisült egy sor injekciót.
Fizikoterápia

Gyengéd nyújtó gyakorlatokat lehet végezni, hogy javítsa a tartományban mozog.
Nevezett eljárás transzkután elektromos ideg stimuláció (TENS) végezhető. Ebben az eljárásban a gyenge elektromos impulzusokat küldenek az érintett területet segítségével a készülék. Ezek az impulzusok segítenek megelőzni a fájdalmas jelei eljussanak az agyba.

SurgeryIf összes hagyományos módszerekkel nem javítanak a feltételt, majd az utolsó lehetőség, a fájó porc sebészi úton eltávolítható.

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Szerencsére a legtöbb esetben nem rendelkeznek semmiféle komplikáció, és a beteg állapota gyorsan. Azonban abban az esetben a costochondritis által okozott fertőzések, a beteg hosszú időt vesz igénybe, hogy visszaszerezze a kezelés magában intravénás antibiotikumokkal vagy műtét.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk HealthHearty tájékoztató jellegűek, és nem használható a helyett szakértői orvoshoz.
Tetszik? Oszd meg!

ShareTweetPinLinkedInEmail

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések