Az egészséggel és táplálkozással kapcsolatos bármilyen megfigyelés általánosságban azonosítják azokat a „hóbortokat”, amelyekre a legtöbb juh felugrik, és a vállalatok kihasználják, hogy nagyobb piaci részesedést szerezzenek a „jobb egészség” nevében. Ez már hosszú ideje fennáll, és valószínűleg jó jövőben is folytatódni fog.
Úgy tűnik, hogy a legújabb nagy "Thang" Stevia. Miért? Valójában egyszerű, mivel egy természetesen előforduló növény, amelyet hagyományosan Dél-Amerikában termesztenek, és elkerüli az összes káros kérdést, amely a cukor fogyasztásakor jelentkezhet. Az aktív vegyületek a szteviol-glikozidok, amelyek a cukor édességének akár 150-szerese is lehetnek, és a szteviozid-vegyület a keserű utóíz ellenére a legtöbb jótékony tulajdonságot tartalmazza.
Az emberi fogyasztásra szánt termék előállításához használt Stevia típusa a Rebaudioside A-t tartalmazza, amely a legtöbb extrahált vegyület, és amelyet a stevia porokban és édesítőkben használnak.
Fantasztikus lehet mondani! Bingó, mindkét világ legjobbját megkapjuk - egy egészséges alternatívát a cukorra és valami, ami igazán jó ízű is!
Várj egy percet, de nem olyan gyorsan ...
Tudta, hogy a piacon lévő legtöbb Stevia édesítőszer kukorica eritritolt, dextrózt és más mesterséges édesítőket tartalmaz ?? Másodszor, a porított Stevia édesítőszerek a feldolgozás során számos lépésben haladnak át, amelyek magukban foglalhatják a fehérítést és a kémiai átalakítást?
A feldolgozatlan Stevia egyik problémája a Stevioside vegyület által keltett keserű utóíz. Tehát a valóság az, hogy a növénynek feldolgoznia kell a növényben természetesen előforduló kellemetlen keserű ízt.
Tehát annak ellenére, hogy nem szoktak kimerítően tanulmányozni, a porított és fehérített Stevia kiterjedt kémiai folyamaton megy keresztül, hogy elérje a végső fehér por alakját.
Kanadában nem szabad Stevia-t természetes édesítőszernek nevezni, ilyen a bonyolult gyártási folyamat. Az élelmiszerügynökség szerint:
"A szterol-glikozidokat nem tekintik természetes összetevőknek jelentős feldolgozása, valamint az extrahálásukhoz és tisztításukhoz használt oldószerfajták miatt. Azon állítások, amelyek azt a benyomást keltik, hogy a szterin-glikozid természetes, természetes. Ezért a szterin-glikozidok nem természetes édesítőszerként írják le. "
Különböző oldószerek használhatók a feldolgozásban, és tartalmazhatnak vegyszereket, például kloroformot, hexánt, sósavat, nátrium-hidroxidot, alumínium-szulfátot, és így tovább folytatódik a lista.
Mennyire vonzó ez?
Emellett a feldolgozás során bekövetkező fűtés és hűtés elegendő ahhoz, hogy elgondolkodjon azon, hogy a Stevia termék mennyire "természetes" a szupermarket polcain, vagy merem mondani, hogy "Health" üzlet.
Miután elmondtam, hogy mindez feldolgozva van, Stevia rossz neked - nos, nem, de talán igen. (Erről bővebben a 2. részben)
Greg Culver az Akuna Wellness tulajdonosa, egy olyan weboldal, amely a legismertebb természetes termékek szállítására szolgál az optimális egészség javítása és fenntartása érdekében anélkül, hogy a nyugati orvoslás által előírt szintetikus gyógyszereket kellene vennie.
Article Source: http://EzineArticles.com/10097544
0 Megjegyzések