Májcysta okoz

Máj ciszták kis, folyadékkal telt vagy üres zsákszerű struktúrák alakulhatnak különböző okok miatt. Az ilyen ciszták általában jóindulatú vagy nem rákos, bár időnként, akkor megnagyobbodik vagy fertőzött. Az okok, valamint a tünetek és a kezelés a máj ciszták tárgyaljuk ebben a cikkben.
Máj ciszták, más néven máj ciszták vékonyfalú, sac-szerű szerkezetek, amelyek üresek lehetnek, vagy töltve marad folyadékkal. A hepatikus ciszták lehet olyan kicsi, mint 2 mm, és olyan nagy, mint 20 cm. Azonban ezek általában kiderül, hogy nem nagyobb, mint 2 cm. Beszűkült ciszták általában jóindulatú, és azok nem érintik a funkciók a májban. De néha, akkor növelni és megfertőződhetnek. Az ilyen fertőzött máj ciszták is okozhat hasi fájdalom és diszkomfort a jobb felső része a has. Majdnem 5% -át a lakosság találtuk, hogy befolyásolja a máj vagy a máj ciszták.

Mi okozza a ciszták a máj?
Néhány máj ciszták veleszületett, azaz jelen vannak születéskor, de a nagy része a máj ciszták idiopátiás jellegű. Azonban néhány máj- ciszták alakulhatnak ki, mivel bizonyos betegségek. Néhány a legfontosabb oka a máj ciszták:

A hepatikus ciszták születéskor jelen lehet által okozott egy ritka öröklődő betegség, ismert, mint a májfibrózis, a ahol a szabálytalan heg szöveteiben fejleszteni a májban. A betegség végül rontja a funkciót a máj.

Polycystás májbetegség egy veleszületett betegség, amelyre jellemző a fejlesztési máj ciszták. Ez az állapot gyakoribb azoknál az embereknél szenvedő policisztás vesebetegség, amelyek ronthatják a funkciók a vesék, és okoz vese- vagy veseelégtelenség.
Choledochal ciszták veleszületett, ahol jóindulatú ciszta alakul ki az epevezeték.

A parazita, ismert Echinococcus granulosus, is okozhat a fejlesztési ciszták a májban. A lárvák a parazita csatolniuk magukat ciszták, amelyek úgynevezett hydatid ciszták.
Máj ciszták is kialakulhat miatt cystadenoma. A cystadenoma, az egyének fejleszteni ciszták bármely testrész, beleértve a májat és a vesét. Ez az állapot úgy találjuk, hogy még jellemzőbb a középkorú nők.
Ezen kívül, Caroli-betegség, amely egy örökletes betegség is okozhat a máj ciszták. Ez az állapot jellemzi a gyulladás a epevezeték, és cisztás kitágulása májon belüli epevezeték és intrahepatikus epeutak.

Tünetei Máj ciszták

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Máj ciszták általában tünetmentes, vagyis ezek nem termelnek tüneteket, mivel ezek általában jóindulatú és nagyon kicsi. A fejlesztés nagy ciszták vagy bővítés azonban okozhat némi kényelmetlenség a hasi régióban. A legfontosabb tünetek a máj ciszták:

Hasi fájdalom, különösen a jobb felső részén a has
Néhány gyakori emésztési problémák, mint a hányinger és hasmenés
A teltségérzet a felső hasi
máj megnagyobbodása
Duzzanat és kényelmetlenséget a has felső részében
Egy éles fájdalom a váll és a jobb oldalán a felső kvadráns
Fertőzések és elzáródása az epevezeték

A kezelés Máj ciszták
A betegség vagy állapot kezelésére függ a pontos diagnózis. A pontos diagnózis alapvető fontosságú, mivel néha májdaganatok is néz ki ciszták. Orvos a diagnózist általában ez a feltétel segítségével CT, ultrahang és a biopszia. Nincs kezelés szükséges jóindulatú és a kis ciszták nem okoznak kellemetlenséget, és nem nőnek, vagy kap fertőzött. Azonban, ha az általuk okozott fájdalom és egyéb kellemetlenségeket, orvosi beavatkozás is szükséges. Általában az ilyen ciszták sebészileg eltávolítják. Ha kap fertőzött, akkor antibiotikumokat is szükség lehet.
Összefoglalva, a kezelés a máj ciszták határozza meg a kiváltó okok, és attól, hogy okoz tüneteket. Bár a máj ciszták általában jóindulatú, vezethetnek bizonyos főbb szövődmények, mint a fertőzések, epevezeték elzáródása, vérzés, a máj megnagyobbodása, sárgaság és időnként. Ezt a feltételt kell értékelni a lehető leghamarabb, hogy zárja ki annak lehetőségét, hogy néhány életveszélyes betegségek.

Fontos: Ez a cikk csak tájékoztató jellegű, és nem kell kezelni, mint helyettesíti a professzionális orvosi tanácsot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések