Lyuk Retina

A lyuk retina, vagy makulalyuk, egy hiba a központi része a retina. Ez a cikk ismerteti az okokat, tünetei és kezelése közel azonos.
Fény, hogy belép a szem irányítja a lencse és a szaruhártya vetítik vissza a retinára. A retina áll, hét rétegű váltakozó sejtek és folyamatokat, amelyek segítenek bennünket a vizuális érzékelés. A lyuk retina a lyuk a sárgafolt, amely a közepén a retina. A sárgafolt egy része a retina elhelyezett laposan a szem hátsó, és lehetővé teszi éles központi és részletes látást.

Tünetek
Az emberek, akik azt gyanítják, a problémák a retina lyuk, akkor a kezdeti szakaszban észlelhetőek a villog, homályos látás, ködös látás és a szem lebegő. Azt ajánljuk, hogy kezdetben, ha látási problémák tapasztalt valaki, gyakran a reggel, akkor az ember ne habozzon, látogasson el a szemész. A lehetséges tüneteit a defektus a következők:

Homályos látás szabad szemmel központi része a szemek
Nehézségi teljesítése a napi feladatok
Holttér a központi terület a szemek

Okoz

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

A retina lyuk, vagy makulalyuk- ellentétben más szemproblémák, mint makuladegeneráció, hogy előfordulnak emberek 60 év feletti életkor elég gyakran. A mechanizmus vagy a folyamat, amellyel a retina furat jelentkezik még nem ismert, hogy az orvosi szakértők. Néhány lehetséges magyarázatok közé a zsugorodó az üvegtesti tér, és így okoz problémát, hogy a retinára. A üvegtest az átlátszó zselé, amely kitölti a teret közötti a retina és a szem lencséje. Úgy viselkedik, mint egy lengéscsillapító, és tartja a retina helyett. Néhány a lehetséges okok makulalyukak a következők:

Zsugorodás vagy elválasztása az üvegtest
Diabetikus szembetegségek
Rövidlátás vagy rövidlátásod
Önálló retina
Súlyos szemsérülés

Diagnózis
A diagnózis makulalyukaknak magában kitágult retina vizsgálat. Bizonyos esetekben, a szemész végzi a fluoreszcein angiográfia vizsgálat. Ebben a vizsgálatban, az erek a hátsó a szemek lefényképezzük fluoreszkáló festéket fecskendeznek a kéz vagy a karját.
Kezelés
A kezelés a retina lyuk elég nehéz volt, amíg a fejlesztés különböző mikro sebészeti eljárások. Ez most könnyebb-hez látható javulás esetén néhány lyuk a retinán, elvégzésével sebészeti eljárásokat. A legfontosabb műtét, és valójában az egyetlen retina lyuk, a vitrektómia műtét, amelynek során a szemész felhasználása nagyon kicsi eszközöket eltávolítani a problémákat okozó ezt a hibát a szemébe. A zselé, amely magában foglalja a makula eltávolítjuk, és a helyére speciális buborékok kerülnek, hogy feloldódjon idővel.

Az egyik legfontosabb és finom lépés ez az eljárás a fej elhelyezése a beteg. Annak érdekében, hogy a sárgafolt és buborék a kapcsolatot, a betegnek, hogy fenntartsák a lefelé irányuló arcának helyzetét legalább két héttel a műtét után. A siker a műtét nagymértékben függ, milyen gondosan ezt a folyamatot végezzük. Ezt a folyamatot nevezik a pózolás és a szemész teszi tisztában van néhány tipp, hogy a fej pozicionálása lehet tartani az utasítás szerint.
Mint már korábban említettem, a gázbuborékok belsejében elhelyezett hátsó helyzetben a szemét, hogy lezárja a macula lyuk a retinán. Mivel a buborék kerül a hátsó a szemet, a szigorú arccal lefelé pozicionálása rendkívül fontos. Ebben a fázisban a beteg igényel segítséget a családtagok és egy szakértő ápoló, mivel ez egy rendkívül nehéz helyzetbe fenntartani bárki számára a hosszú időtartamú.
2-3 hét elteltével követően a műtétet, a beteg lehet képes fenntartani megfelelő állású arc helyzetben, azonban a buborékok 6-8 héttel, hogy teljesen feloldódjon. A műtéti eljárás segíti végző érzéstelenítés és követeli néhány napos kórházi tartózkodást is, mint egy orvosi ajánlások. 6-8 hét után, a buborékok felszívódik, majd a szem ellenőrizzük ajánló megfelelő szemüveget. Néhány kapcsolódó kockázatok vitrektómia műtét fertőzés, vérzés, oldalra látás elvesztése és a szürkehályog kialakulását.

Retina lyuk műtét meglehetősen nagy esélye van a sikerre arány és a beteg gyakoroljon az arccal lefelé helyezzük az arc néhány héttel a műtét előtt. Ez segít alatt és a műtét után. Betegek volna átmenni a sok műtét utáni korlátozások és így az egyik kell szellemileg és fizikailag is készített, mielőtt választanak maguknak ezt a műtétet. Bármiféle utazás, különösen repülő, szigorúan tilos. Továbbá, makulalyuk- nem mindig kell műtét.
Azokban az esetekben, amelyek nem súlyos problémákhoz vezethet a látás elvesztése, az orvos ajánlhat más kezelési intézkedéseket. Megfelelő diagnózis a szem és a tanácsadó szakértő szemész mindig a legbiztonságosabb útvonal lehet venni a megfelelő szemészeti. Még ha kisebb szemsérülés vagy kérdés merül fel, de foglalkozni kell vele az orvoshoz nélkül figyelmen kívül hagyja őket sokáig. Mivel nagyon kényes szerv, a szem különleges figyelmet kell szentelni és gondozás, amit meg kell adni nekik rendszeresen.

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Tetszik? Oszd meg!

ShareTweetPinLinkedInEmail

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések