Herpesz Tongue

Herpes a nyelv olyan formájára utal, a herpesz, a vírusos betegség keletkezésével jellemezhető fájdalmas hólyagok a nyelv, az ajkak és az arc. A jelenlegi cikk leírja a tüneteket, a diagnosztikai módszerek és a rendelkezésre álló kezelés foglalkoznak ezzel a betegséggel.
A herpesz által okozott betegség az egyik legelterjedtebb kórokozók -herpes simplex vírus. Jelen van a legtöbb felnőtt a látens formában, és lehet, hogy nem vezet a betegség kitörése. Körülbelül nyolc törzsek a herpes simplex vírus azonosítottak okoznak különböző formáit herpesz emberekben. Azonban herpesz szimplex vírus 1 (HSV-1) és a herpes simplex vírus 2 (HSV-2) az elterjedtebbek. HSV-1 ismert, hogy okozhat az orális és a genitális herpesz, mivel HSV-2 a kórokozója a genitális herpesz.

Herpes a nyelv egy változata a herpesz, és a kapcsolódó HSV-1. Ha egy HSV-1 történik, a vírus mindig a testben marad látens formában, és lehet, hogy nem kap újra. Nincs gyógymód erre a betegségre; azonban tüneti kezelések, valamint a gyógyszerek, hogy megakadályozzák a visszatérő kitörése tünetek állnak rendelkezésre.
Tünetek

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Az átviteli HSV-1 keresztül történik a közvetlen és közvetett kapcsolatot az aktívan fertőzött területen a bőr. Ha egy személy kap fertőzött a vírussal, a következő tünetegyüttes valószínűleg megjelennek három héten belül.

Láz
Rossz közérzet
Myalgia (izomfájdalom)
Viszketés és égő a nyelv
Képződése vízzel töltött hólyagok
Ajakherpesz

A fejlesztés ezen tünetek függ immunológiai állapotát a fertőzött személy. Egyes személyek tünetmentes marad még megszerzése után a vírust. Miután a fertőzés, a vírus utazik a fertőzött szövet keresztül érzőidegek, az érzőideg idegdúcokat és fennáll látens formában. Reaktiválási vagy kitörése váltja a fáradtság okozta trauma, érzelmi stressz, influenza, vagy bármely feltétele, hogy vezet a legyengült immunrendszert. A tünetek során fellépő ilyen kiújulásának viszonylag enyhék, és tartalmazza bizsergés, viszketés, és az enyhe fájdalom az a primer fertőzés helyén.
Diagnózis
A fizikális vizsgálat a hólyagok kíséri egy sor laboratóriumi vizsgálatok segítségével azonosítani ezt a betegséget. Patológiai vizsgálat során, beleértve a vírusos kultúrák, antitest-asszociált tesztek, stb, is elvégezhető, hogy erősítse meg a jelenléte a vírus, és azonosítja a törzs. A vírus törzset is lehet azonosítani révén érzékeny DNS-alapú diagnosztikai módszereket, mint a polimeráz-láncreakció (PCR).

Kezelés
A jelenlegi kezelések összpontosítani tüneteinek enyhítésére, és megakadályozzák azok megismétlődését. Vírusellenes szerek, nevezetesen acyclovir, famciclovirand valaciklovir, van előírva, hogy megakadályozzák a vírus replikációját. Fájdalomcsillapítók és helyi érzéstelenítő lehet előírni, hogy enyhülést ígérnek a fájdalmat. Egyes gyógynövények is használják, hogy enyhítse a fájdalmat, fokozza a gyógyulás sebek, és kiújulásának megelőzésére.
Megelőző intézkedések
Mivel a herpesz egy fertőző betegség, ajánlott, hogy a következő megelőző intézkedések:

Kerülje a közvetlen érintkezést a hólyagok vagy sebek a fertőzött egyén.
Tartózkodjunk a megosztási törölköző, washcloths, és más személyes tárgyak.
Fenntartani a jó szájhigiénia.
Fogyasszon a kiegyensúlyozott étrend.
Rendszeres testmozgás.

Mintegy 90% -át a világ népességének van kitéve ennek a hírhedt vírus ismert HSV-1. Figyelembe véve a megfelelő óvintézkedéseket, figyelve arra tünetek bármelyike, és megkezdi a kezelést azonnal segít csökkenteni vagy megelőzni a gyakori járványok, és elkerül a vírus terjedését.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk HealthHearty tájékoztató jellegűek, és nem használható a helyett orvoshoz.
Tetszik? Oszd meg!

ShareTweetPinLinkedInEmail

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések