Akut köszvényes roham kezelése

Akut köszvény az eredménye a felesleges húgysav képződését az ízületeket. Ez vezet a kínzó fájdalom és gyulladás az ízületek. A megfelelő kezelést kell alkalmazni kombinációja gyógyszerek és természetes orvoslás.
Által okozott a megemelkedett húgysavszint a szervezetben, akut köszvény nyilvánul meg az akut gyulladásos rohamok az ízületek. Ez általában az eredménye a húgysav képződését kristályok a szervezetben, ami viszont okoz a gyulladást és az ízületek duzzadása.

Akut köszvényes roham okoz

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

A magas húgysav a szervezetben, más néven hiperuricémiához, az elsődleges oka az akut köszvényes emberek. A felesleges húgysav szintje a szervezetben lehet kapcsolatban áll egy sor tényező, mint például az ülő életmód, a diéta, amely az alkohol, a cukor, a tenger gyümölcsei, hús, és még az elhízás. Betegségek, mint például a cukorbetegség, magas vérnyomás, vese-rendellenességek, és a sarlósejtes vérszegénység okozhat köszvény is. Leukémia, veseelégtelenség, és a metabolikus szindróma néhány gyakori oka az akut köszvény. Bizonyos gyógyszerek, mint például a hidroklorotiazid, ismert, hogy az oka az akut köszvény.
Akut köszvény
A heveny köszvényes ízületi gyulladás, az orvos ajánlhat bizonyos gyógyszerek. Ennek alapja az egészség az egyén és / preferenciáit. Alapvetően két típusú gyógyszerek kezelésére köszvény. Ezek közé sorolandó rohamoldó és megelőző gyógyszereket. Bár nem szteroid gyulladásgátlók és kolchicin néhány közös rohamoldó gyógyszerek kezelésére az egészségügyi problémát, megelőző gyógyszerek csökkentik a húgysavszint a szervezetben, és megakadályozza a betegség hosszú távon.

A nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok): csökkenteni a duzzanatot és az intenzív fájdalom kapcsolódó köszvény, magas dózisú NSAID lehet az orvos által előírt. Miután a köszvény gyógyítható, alacsonyabb dózisokat van előírva, hogy megakadályozzák a jövőbeni támadások. A közös over-the-counter NSAID többek között az ibuprofén, mint Motrin és Advil és a naproxen, például Aleve. A heveny köszvényes megkövetelheti erősebb dózisú szteroid gyulladáscsökkentőkkel, például Indocin. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az NSAID-ok vérzést okoznak, fekélyek és hasi fájdalom. Terhes nők érdemes orvosukkal, mielőtt bármilyen a over-the-counter nem szteroid gyulladásgátlók.
A kolchicin: Bár NSAID is marad az előnyben részesített választás a akut köszvény, bizonyos esetekben, a kolchicin, olyan típusú fájdalomcsillapító, amely hatékonyan csökkenti a köszvény fájdalom, lehet az orvos által javasolt. Ne feledje, hogy a kolchicin vezethet mellékhatások, mint a hányás, hányinger és hasmenés.
Kortikoszteroidok: Abban az esetben, a NSAID-ok és a kolchicin nem kezeli a köszvény, kortikoszteroidok, például prednizon lehet használni, mint a kezelés az akut köszvény. A szteroidok vagy közvetlenül injektáljuk a gyulladt ízületek, vagy vett egy tabletta formában. A gyakori mellékhatások a rossz sebgyógyulás, csökkent immunitás, és a ritkuló csontok.

Megelőző köszvény Gyógyszerek: gyógyszerek, amelyek csökkentik a húgysav képződését a szervezetben ismert preventív szerek a köszvény. Allopurinol, febuxosztát (Uloric), és a probenecid néhány a leggyakoribb megelőző gyógyszerek, hogy a használt kiküszöbölve a felesleges húgysav szintjét a szervezetben. Fontos szem előtt tartani, hogy az allopurinol vezethet mellékhatások, mint hasi fájdalom, fejfájás, hasmenés, és bőrkiütés. Ebben az esetben hagyja abba a használatát a kábítószerek és azonnal forduljon orvoshoz.
Életmód és étrend változása: Vannak bizonyos változások életmód és táplálkozás, amely segít megelőzni a köszvényes roham. Kerülje el a diéta, amely gazdag élelmiszerek purinokhoz. Ez gátolja a húgysav képződését követően az anyagcsere az élelmiszer. A közös purin gazdag élelmiszerek közé tartoznak a halak, a tenger gyümölcsei, élesztő és élesztő kivonat, borsó, bab, lencse, spárga, gomba, és a hús / húsipari kivonatok. Tartalmaznia kell legalább hat-nyolc pohár vizet minden nap, és kerüljék az alkoholfogyasztást.

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

A köszvény általában támadja az ízületek és okainak kínzó, lüktető fájdalmat. Az ízületek nagyon gyengéd és gyulladt. Az akut köszvény esetekben vezethet ízületi deformitások és a veszteség a mozgás az ízületek. Megfelelő módon és időben kezelés szükséges, különösen, ha már több támadás ebben az évben.

Fontos: Ez a cikk csak tájékoztató jellegű, és nem kell kezelni, mint helyettesíti a professzionális orvosi tanácsot.
Tetszik? Oszd meg!

ShareTweetPinLinkedInEmail

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések