A szájpenész tünetei

A szájpenész vagy candidiasis egy gombás fertőzés okozta Candida gombák. Ez a cikk néhány információt a betegség tünetei.
Más néven candidiasis vagy gombás fertőzés, a szájpenész egy gombás fertőzés. Ez hatással van a nyálkahártya-felületeken a test, amelyek magukban foglalják a szájban, a hüvelyben, és a beleket. Ez okozza a Candida gombák, az úgynevezett Candida albicans. A leggyakoribb formája az orális és vaginális szájpenész. A legyengült immunrendszerű emberek, a feltétel befolyásolhatja a test rendszerében, így lehet, hogy életveszélyes is. Ilyen feltétel nevezik candidemia. Azonban, felületes fertőzések sokkal gyakoribbak.

Tünetek
szájpenész
A leggyakoribb közül a tünetek a szájpenész egy sűrű, fehér bevonattal, vagy dombornyomásos elváltozások a szájon belül, különösen a nyelv és a belső arcán. Az ilyen elváltozások is megjelennek az íny, a mandulák, a szájpadláson és a torok hátsó. Egyes esetekben ezek az elváltozások fájdalmas lehet; és vérzik enyhén, míg a fogmosás.

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Az érintett személy nehezen íze élelmiszerek, és is kialakulhat rossz szájíz. Súlyos szájpenész okozhat lázat és a fertőzés átterjedt a nyelőcső és más testrészek. Fehér bevonat a nyelv többnyire látott a csecsemőnél. Ezek a babák is lehet a rossz étvágy, és a tapasztalatok nyelési nehézség.
hüvelygomba
Ami a vaginalis candidiasis illeti, viszketés és égő a leggyakoribb tünetek. A feltétel is okozhat bőrpír és duzzanat a nemi szervek területén. Egyes esetekben az érintett nő érez fájdalmat, ahogy megérinti a nemi szervek területén. Fájdalom vizelés közben és a szexuális közösülés, szintén gyakori. Hüvelygomba okozhat súlyos diszkomfort érzés, és hatással lehet a napi tevékenységek a személy. Egy másik tünet a hüvelyi folyás, amely sűrű, ragacsos, és a fehér. Egyes nők, a hüvelyi folyás lehet zöldes, erős szagú élesztő.
Kezelés
Abban az esetben, szájpenész a kisbabák, gombaellenes gyógyszerek beadása. Ha az újszülött van szoptatott, akkor az anya már kezelendő; annak érdekében, hogy megakadályozzák terjedését a fertőzés oda-vissza a baba az anya, és fordítva. Az idősebb gyermekek és felnőttek, szájpenész kezeljük gombaellenes gyógyszert. Fogyasztása joghurt találták hatékonynak bizonyul ezen állapotok. Abban az esetben, enyhe hüvelyi candidiasis, egy rövid távú kezelés gombaellenes gyógyszert elegendő lehet. Azonban súlyos esetekben szükség hosszabb kezelést, annak érdekében, hogy megszabadulni ez gombás fertőzés.

Annak ellenére, hogy a leggyakoribb típusú szájpenész a felszínes is, hogy befolyásolja a száj és a hüvely; a kifejezés szájpenész gyakrabban használják jelölésére szájpenész. A Candida gombák része a normál flóra az emberi szervezetben. Amikor azonban gyorsan szaporodik miatt számos tényező, candidiasis vagy szájpenész tünetek.
Ez az állapot lehet megakadályozni, hogy bizonyos mértékig szabályozásával bevitt finomított élelmiszerek és a cukrot. Rosszul illeszkedő fogsor lehet oki tényező szájpenész. Kerülni kell a szex több partnerrel, és a gyakorlat jó orális és személyi higiénia. A szájpenész lehet vezérelni a megfelelő kezelés és életmódbeli változtatásokat.
Jogi nyilatkozat: Ez a cikk csak tájékoztató jellegű, és nem használható a helyett szakértői orvoshoz. Látogatás az orvos a legbiztonságosabb módja annak, hogy diagnosztizálni és kezelni olyan egészségi állapot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések