Albumin globulin arány

Ha kíváncsi, mit albumin globulin arány vizsgálata azt jelzik, akkor olvassa tovább a következő cikket néhány hasznos információt.
Vérben különböző típusú fehérjék, amelyek segítenek a különböző szervezet működésében. Ezek közül sok fajta fehérje, albumin és globulin a két fő csoportja található fehérje vérben. Albumin segít megelőzni a vér szivárog ki a vérerek és globulin fontos része az immunrendszer. Albumin kizárólag a májban és a globulin van kialakítva, sok helyen a szervezetben. Annak érdekében, hogy értékelni májfunkció, a teljes protein, vagy az albumin globulin arány vizsgálat végrehajtása. Növelni, csökkenteni vagy normális albumin globulin arány segít annak meghatározásában az oka májproblémák, ha van ilyen.

Albumin globulin arányt vagy az A / G arány egy vérvizsgálat, ahol az albumin értéket elosztjuk a globulin érték. Arra használják, hogy értékelje a különböző májbetegségek, vesebetegségek, valamint ellenőrizze a tápláltsági állapotának a beteg. Ha egy személy tapasztalatok megmagyarázhatatlan fogyás, fáradtság vagy tüneteit mutatja, májbetegségek vagy a vese rendellenesség, ő kérte, hogy teljes fehérje vagy albumin globulin arány vizsgálata. Az embernek szüksége van, hogy egy vérmintát vettünk a kari vénába egy phlebotomist. Ez a vér a mintát használjuk, hogy értékelje az arány.
Albumin globulin Normál tartomány

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Az A / G arány normál tartomány valamivel több mint 1, azaz, 0,8-2,0. Az összfehérje-tesztet, az összes fehérjét a plazmában mérjük, különösen albumin és globulin. A albumin globulin arányt úgy számoljuk ki a kapott értékek közvetlen mérésével összprotein és albumin.
Nagy albumin globulin arány
A magas A / G arányt használunk annak jelzésére, alatt immunglobulinok termelését. Ez az állapot látható jelenléte miatt néhány genetikai rendellenességek, hipotireózis, magas fehérje / magas szénhidráttartalmú diéta, a glükokortikoid felesleges, alacsony globulin (hypogammaglobulinaemiát) és a leukémia.
Alacsony albumin globulin arány
Ez azt jelzi, túltermelés globulinok feltételek, mint a myeloma multiplex és néhány autoimmun betegségek. Azt is jelzik, a gyártás alatt a albumin feltételek, mint a májzsugorodás és nefrotikus szindróma.

Magas fehérje szintje
A magas fehérje szintet egy olyan teljes protein vizsgálat jelzi, sok betegségek és állapotok. Ezek közé tartozik a myeloma multiplex, a krónikus gyulladás vagy fertőzés (amely magában foglalja a HIV, hepatitis B és C) és a csontvelő rendellenességek.
Alacsony fehérje szintje
Alacsony protein szintek jelzik felszívódási zavar, alultápláltság, májbetegség, vérzés, coeliakia, gyulladásos bélbetegség, stb
Ha az orvos úgy ítéli meg, hogy magas vagy alacsony arány, lehet tanácsot további vizsgálatok, mint az albumin szint májenzimek vizsgálat, a szérum fehérje elektroforézis stb Meg kell beszéljen orvosával kapcsolatos vérvizsgálat jelentéseket. Ő lesz képes diagnosztizálni e bármilyen súlyos állapot kihat az egészségre. Ne fogyasszon semmilyen egészségi állapot könnyedén. Mindig beszéljen orvosával bármilyen kétségek akkor kapcsolódik az egészségre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések