Az édeskömény 13 nagyszerű gyógyhatása

Az édeskömény olaj egészségügyi előnyei közé tartozik a mentális egészség fokozása, a méregtelenítés elősegítése, a fogyás előmozdítása, a légzési problémák megfékezése, a vértermelés előmozdítása, az emésztési, a kiválasztási és a légzőrendszer támogatása, a gyomor görcsök megelőzése és a hányinger és izomgörcsök enyhítése. Az egyéb előnyök közé tartozik a vér tisztítása, a krónikus köhögés kezelése, a baktériumok megölése, a bélmozgás javítása, a bőr egészségének javítása és a gombás fertőzések elleni küzdelem.

Képtalálat a következőre: „édeskömény”

Mi az az édeskömény olaj?

Az édeskömény olaj az egyik leggyakrabban használt illóolaj, és különösen ismert diuretikus, aperitif, görcsoldó és antiszeptikus tulajdonságai miatt. A édeskömény illóolajat a zúzott édesköménymag gyógynövényének gőzdesztillálásával állítják elő.Édeskömény magok is használják a gasztronómiai alkalmazás, hogy hozzon létre több íz és a földes íz. A gyógynövény számos gyógyászati ​​tulajdonsággal is használható szájfrissítőként.

A édeskömény olaj használata

Az olajat helyileg vagy kis mennyiségben lehet bevinni. Néhány népszerű módja az olaj használatának:

Lélegezze be az olajat közvetlenül egy üvegből, vagy adjon hozzá néhány cseppet a diffúzor gépéhez
Használja az olajat egy hordozóolajjal, és masszírozza azt az érintett területre, például a hasra az emésztési problémák kezelésére
Adjunk hozzá néhány csepp illóolajat a fürdőbe, és pár percig áztassuk a fürdővízbe

1. Növeli a mentális egészséget

A sokféle illóolajhoz hasonlóan az édeskömény olaj is használható a stressz és a szorongás enyhítésére. Az olaj használata nyugodt és relaxációs érzést vált ki, amely fontos szerepet játszik a szellemek felemelésében. Azok az emberek, akik depressziót és szorongást tapasztalnak, biztosan élvezik ezt az illóolajat. Egy hosszú nap után is pihenhet. Emellett az édesköményolaj is javíthatja a szellemi tisztaságot és javíthatja a fókuszt, lehetővé téve, hogy a munkájára koncentráljon.

Egy hosszú nap után az otthoni olaj könnyedén diffundálhatja, hogy elősegítse a pihenést vagy használja a munkahelyén a fókusz és a koncentráció javítása érdekében.

2. Segítség a méregtelenítés

Az édeskömény illóolaj hatékony detoxikátorként működik. Számos diuretikus és stimuláló tulajdonságot kínál, amely elősegíti az izzadást és a vizeletet. Ez segít abban, hogy a szervezet megszabaduljon a felesleges sótól, a húgysavtól, a méreganyagoktól, az epetől, a víztől és más olyan mérgező anyagoktól, amelyek a jövőben problémákat okozhatnak. A méregtelenítési folyamat megtisztítja a véráramlást és megtisztítja a veséket a létfontosságú szervekkel együtt.

3. Támogatja a fogyást

Ha egyszerű és hatékony módot keres a fogyásra, akkor ez az illóolaj segíthet. A édesköményolaj javítja az anyagcserét és elősegíti a jobb emésztést, ez hozzájárul a súlyvesztés gyorsabbá tételéhez. Ráadásul segít a test méregtelenítésében és a káros anyagok megszabadításában is, lehetővé téve az emberek számára, hogy könnyebben fogyjanak. Az édeskömény olajat egyszerűen hozzáadhatja egy 1-2 csepp vízzel. Az étkezés előtt itassa ezt a tonikot, hogy segítse az emésztést és megakadályozza a túlmelegedést.

Képtalálat a következőre: „édeskömény”

4. Megfékezi a légzési problémákat

Köpenyző tulajdonságai miatt az édeskömény olaj rendkívül hasznos a torok és az orr-torlódások felszámolásában. A nyálkahártya és a flegma felhalmozódása kényelmetlenséget és légzési nehézséget okozhat. Az esszenciális édesköményolaj belégzése segít az ilyen anyagok tisztán lezárásában, akadálytalan légáramlást biztosítva.

5. Egészséges lép

Az édeskömény lolaj nemcsak a gyomor számára kiváló, hanem számos előnnyel is jár. A lép fontos szerepet játszik a vörösvértestek és a limfociták előállításában. Egy egészséges lép felgyorsítja a vörösvérsejtek termelését, lehetővé téve az emberek számára, hogy egészségesebb és aktívabb életmódot alkalmazzanak. Az édeskömény olaj használata megőrzi a lép színeit és egészséges, csökkentve a különböző fertőzések kockázatát.

6. Toxikus hatás

Az édeskömény számos tonikus hatást kínál az egészség javítására. Úgy működik, hogy a test különböző szerveit és rendszereit tonizálja, beleértve az emésztőrendszert, a kiválasztási rendszert és a légzőrendszert. Ez megkönnyíti a tápanyagok felszívódását és átadását a szervezetben, növelve az immunitást és az erőt.

7. Antispásztikus

Az édeskömény illóolaj relaxáló és görcsoldó hatású, amely fontos szerepet játszik a bélen belüli idegrendszeri összehúzódások és görcsök megelőzésében. Ez megakadályozza a fájdalmat és lehetővé teszi a bélizomzat pihenését, megakadályozva a gyomor görcsöket. Ez azonnali fájdalomcsillapítást, hányinger-enyhítést és izomgörcsöket okoz.

Ezért az édeskömény olaj nagyszerű alternatívája a vényköteles gyógyszereknek, anélkül, hogy komoly mellékhatásokat okozna. Az édesköménylolaj egy természetes anyag, amely nem változtatja meg a test természetes mechanizmusát.

8. Megtisztítja a Vért

Mint fentebb említettük, az édeskömény olaj stimulálja a test méregtelenítését, amely viszont megtisztítja a vért. Ezért az édeskömény olajat depuratívnak tekintik, mivel serkenti a nem kívánt hormonok, húgysav, karbamid, nemkívánatos hormonok és más, a vérben található toxinok kivonását. Emellett az édeskömény a vérben lévő nátrium-szintek kiegyensúlyozására is felhasználható, elősegítve a mérgező anyagok eltávolítását a szervezetből.

9. Kezeli a krónikus köhögést

Ha elfáradt a köhögés elleni gyógyszer használata, akkor van egy nagy természetes alternatíva az Ön számára. Az édesköményolaj belélegzése vagy helyileg történő alkalmazása megkönnyíti a flegma és nyálka lerakódását. Ez végső soron a garat, az orr-traktus és a hörgők fertőzéséből és megfázásából eredő torlódáshoz vezethet. Ez az édeskömény olajat hatásos krónikus köhögés és vírusfertőzések kezelésére.

10. Segít megölni a baktériumokat

A édesköményolajnak számos antimikrobiális és antiszeptikus tulajdonsága van, ami azt jelenti, hogy mindenféle természetes eszközként használható a gombás és bakteriális fertőzések, köztük a vírusok megszabadítására. A fertőzés megakadályozása érdekében hígított édeskömény olajat használhat a vágások és sebek kezelésére. Ez hatékonyan elpusztítja a baktériumokat és a vírusokat, amelyek fertőzést és egyéb szövődményeket okozhatnak a bőrön. Emellett az édeskömény olaj felgyorsítja a gyógyulási időt.

11. Javítja a bélmozgásokat

A édesköményolaj hatékonyan javítja a bélmozgást, gyógyítja a székrekedést és egyéb bélrendszeri problémákat. Aperitif tulajdonságokat tartalmaz, amelyek elősegítik a bélmozgást. Az édesköménylolaj is gyorsan felszabadítja a problémákat, mint például a hasi fájdalom, emésztési zavar és nyugtalanság. Ez csökkenti a magas vérnyomást, és megkönnyíti a fájdalom és a gázproblémák elleni kényelmetlenséget.

12. Javítja a bőr egészségét

Sok illóolaj jó a bőr egészségére, és szerencsére az édeskömény olajok közül az egyik. Az édeskömény olaj helyi alkalmazása a bőrön (hordozóolajjal való hígítás után) segít a bőr hidratálásában és tónusában. Ez csökkenti, hogy megakadályozza a szemek körüli zsákokat és csökkenti a ráncok megjelenését. Mielőtt az édeskömény olajat közvetlenül a bőrére alkalmazná, győződjön meg róla, hogy egy bőrbarát hordozóolajjal hígítja, és először végezzen tapaszvizsgálatot.

13. Gombafertőzések ellen is hatásos

Az édeskömény illóolaj számos gombaellenes hatással rendelkezik, amelyek segítenek a különböző élesztő- és gombás fertőzések kezelésében. Az édeskömény illóolaj használata segít a bőr, a haj és a köröm fertőzésének leküzdésében. Használhatja azt az élesztő fertőzés kezelésére a kiváló gombaellenes tulajdonságoknak köszönhetően. A haj vagy körömgomba kezeléséhez hígítsuk meg az édeskömény olajat egy bőrbarát hordozóolajjal, például kókuszolajjal, és alkalmazzuk az érintett területre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések