Túl sok D-vitamin Side Effects

A D-vitamin segíti a növekedést és a csontok fejlődését. Ez egy zsírban oldódó vitamin, és könnyen felszívódik a szervezetben. Bár létfontosságú tápanyag, a túladagolás lehet valamilyen negatív hatása az általános egészségi egyéni ...
D-vitamin, esszenciális vitamin segít fenntartani a kalcium és foszfor szintje a szervezetben. Jelenleg öt formája a D-vitamin - D1, D2, D3, D4 és D5. De csak két formában, D2, amely nyert növényi termékek és D3, amely nyert kora reggel a napfénytől és bizonyos élelmiszer-ipari termékek, használnak a humán táplálék-kiegészítők. Térjünk jelentőségét és forrásait e létfontosságú vitamin, ugyanakkor koncentrálva negatív hatásait felesleges ez a vitamin a szervezetben.

Fontossága a D-vitamin
Ez a vitamin segít a megfelelő növekedéshez és a csontok fejlődését. Segít a kalcium felszívódását, és valamint szabályozza a megfelelő működését az idegrendszer. Magasabb bevitele segít kisebb a kockázata a rákos megbetegedések, például a prosztatarák, a mellrák és a vastagbélrák. A kiegészítők is a terhes nők, mivel elősegíti a megfelelő fejlődését és a csontok növekedését a magzat.
források

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

A D-vitamin elsősorban felszívódik kora reggeli napfény, majd metabolizálódik a szervezetben. Más források a tejtermékek, mint a sajt, vaj, dúsított tej és tejszín. Azt is megállapította, a hal, az osztriga és halolajok mint a csukamájolaj. Az orvosok szerte a világon ajánljuk a élelmiszerek, amelyek gazdag forrásai ez a vitamin, így maximalizálni előnyökkel jár a teljes egészségét.
Side Effects túl sok D-vitamin
A fogyasztás a megfelelő mennyiségű előnyös a test, de meghaladó dózist néhány nem kívánt hatások az általános egészségi az egyén. Az ajánlott mennyiség a gyermek feletti egyéves kora 2000 NE (nemzetközi egység, használt vitaminok). Ez nem haladhatja meg a 10000 IU. Egy válogatás nélküli fogyasztása ilyen kiegészítőket vezethet hiper-calcemia, más néven hypervitaminosis D ami növeli a kalcium mennyisége a vérben. A csontveszteség egyik tünete a túladagolás.
Hatás a vesék
Vesekő és meszesedés a lágy szövetek is okozott, mivel a feleslegben ez az alapvető vitamin a szervezetben. Nem lehet a kalcium lerakódás a szervezetben, különösen érinti a vese. Túlzott D-vitamin okozhat vesekő, amely további vezet vese- vagy veseelégtelenség. Az is lehet az egyik oka a túlzott vizelet termelést.

Hatása a szív és keringési rendszer
A magasabb szintű kalciumszint a véráramba okozhat szívritmuszavar és szívzörejt. Túl sok D-vitamin is, hogy a belek fel túl sok kalcium. Ez ahhoz vezethet, hogy a magas kalciumszint a vérben. Rising a kalcium szintje a vérben vezethet kalcium-lerakódás a szív és a tüdő. Kalcium lerakódások elzárhatják a teljes szív-érrendszerre és az artériákban, amely vezethet a magas vérnyomás és a szívmegállás. Kalcium lerakódások tüdőben csökkenti a képességüket, hogy megfelelően működjön.
Hatás a terhesség alatt
Fogyasztása D-vitamin, a fenti a ajánlott dózis, a terhesség alatt növelheti a kalcium szintje a véráramban, amely vezethet szellemi fogyatékosság és testi fogyatékos, mint rendellenesség a csontszerkezet a magzatban. A túlzott bevitel is okozhat némi veleszületett rendellenességgel.
Hatás a szoptató anyák
Tejelő vagy szoptatós anyák kerülnünk kell a fogyasztás a D-vitamin, mivel ez elnyomja a működését a mellékpajzsmirigy mirigy az újszülött ami ahhoz vezethet, hogy görcsrohamok, hipokalcémia, és tetánia.

Tünetek
Eltekintve a fent említett hatásokat, fölös ezen alapvető vitamin is van néhány más hatása az általános egészségi az egyén. A mellékhatások közé tartozik a hányinger kiváltott hányás, alacsony étvágy, válogatás nélküli fogyás, mérsékelt, hogy erős fejfájás, izomgyengeség, fokozott szomjúság stb
A D-vitamin nélkülözhetetlen eleme a kiegyensúlyozott étrend, de az ezt meghaladó napsütés-vitamin lehet káros az egészségre. Tehát vigyázni, hogy van ez a megfelelő mennyiségben és mindig konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen vitaminkészítmények. Vigyázz magadra!

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Tetszik? Oszd meg!

ShareTweetPinLinkedInEmail

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések