Huntington-kór kezelése

Huntington-kór kezelési lehetőségek közé a gyógyszeres terápia, pszichoterápia, logopédia, stb Lapozzunk lefelé többet megtudni az okai, tünetei és kezelése a Huntington-kór.
Huntington-kór egy neurodegeneratív familiáris kapcsolatos betegség degeneráció az idegsejtek. Ez az állapot elnevezett amerikai orvos hívott Dr. George Huntington, aki először leírta a betegség 1872-ben Ez a betegség által okozott öröklött genetikai hiba a negyedik kromoszómán. Bár ez a genetikai hiba jelen van a születéskor, ez alatt a középkorú, hogy a tünetek kezdete a megjelenést. Míg a tipikus életkor az első tünetek során közepén 30-as vagy 40-es, ritka esetekben a tünetek jelenhetnek meg korán. Ha a tünetek előtt a 20 éves, és gyorsan bekövetkezhet egy diagnosztizálnak fiatalkori Huntington-kór.

A betegség progresszióját jár degenerációja az idegsejtek. Akaratlan mozgások, kognitív képességek és egyéb abnormális viselkedési változások következnek be, mint az idegsejtek kap elsorvadtak. Huntington-kór visszafordíthatatlan, ezért a kezelési lehetőségek, amelyeket javasolt, elsősorban azt a célt szolgálják irányító a tüneteket. A cél az, hogy segítsen a beteg jobban kezelik ezt a degeneratív betegség.
Kockázati tényezők és jelei Huntington-kór

Szeretné, hogy írjon nekünk? Nos, keresünk jó írók, akik szeretnék, hogy a hírt. Vegye fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük ...
Dolgozzunk együtt!

Mint korábban említettük, a Huntington-kór örökletes betegség. Ha az egyik szülő szenved ebben a betegségben, akkor az utódok fokozott a kockázata annak, hogy ez a genetikai rendellenesség. Ez a hiba akkor fordul elő, amikor a három egymás utáni DNS-bázisok nevezett citozin-adenin-guanin (CAG) többször ismétlődik. Ez ad okot, hogy a termelés a glutamin fehérje, ami viszont, ad okot, hogy a létrehozását mutáns Huntingtin fehérje. Abban az esetben, egy személy diagnosztizáltak Huntington-kór, a CAG ismétlődések száma terjedhet között bárhol 36 121. Ha a CAG ismétlődések több mint 50, az egyik mutathatnak jelei a Huntington-kór korai életkorban. Ahogy a betegség előrehalad, hogy a beteg képes tisztán gondolkodni is kap az érintett. Az egyik azon képességét, hogy a döntéseket is hátrányosan érinti miatt járó kognitív képességeit. Érzelmi zavarok megnyilvánulhatnak formájában idegesség, hangulatváltozás, nyugtalanság, ingerlékenység, paranoia, vagy a depresszió. Akaratlan mozgások tehet egy megjelennek ügyetlen. Görcsös mozgások, remegés, bizonytalan járás, problémák egyensúly, beszéd változások és a különböző kóros tünetek jelenhetnek meg, mint az idegsejtek kap elsorvadtak. A gyógymód erre a betegségre nem találtak, és így a kezelés célja, hogy elkerülje ezeket a tünetek romlását és befolyásolja a beteg életminőségét.
A kezelés a Huntington-kór
Most, hogy van néhány ötlete a tünetei a Huntington-kór, nézzük meg a Huntington-kór kezelésére. A betegség természete olyan, hogy a beteg nem csak azt követeli a gyógyszert, hanem támogatásra van szüksége. Különböző típusú gyógyszerek előírható úgy, hogy szabályozzák a tünetek a Huntington-kór. A felírt gyógyszerek elnyomják a kontrollálatlan / akaratlan összehúzódásai vagy izommerevség. Tetrabenazin is egy ilyen FDA engedélyezett gyógyszer, ami vezérlésére használják az akaratlan összehúzódásai. Mivel ez a betegség is okoz érzelmi zavar, antidepresszánsok vagy hangulat-stabilizáló szerek is előírt. Az antipszichotikus gyógyszerek, mint a haloperidol vagy clozapine, vagy szorongás elleni gyógyszert is ajánlott a betegek szenvednek szorongásos vagy paranoia. A hatóanyagok azon osztályába előírható függ a tünetek, hogy a beteg lehet kiállító.
Bár a gyógyszerek segíthetnek a tünetek enyhítésében, a beteg számára is hasznos lenne megy a pszichoterápia ülés. A pszichoterapeuta is javaslatot tesz, hogy segítsen a beteg megbirkózni a betegséggel. Ha a terapeuta elemzi a viselkedési problémák a beteg szenved, ő / ő is dolgozzon bizonyos stratégiákat, amelyek segítenek a betegnek. Logopédiai lenne hasznosnak bizonyulhat azok számára, akik szenvednek károsodott beszéd vagy nyelési nehézségei vannak problémák miatt az izmok a száj és a torok. Mivel a beteg tapasztalhat kapcsolatos problémákat az egyensúly és koordináció vagy akár szenved mozgáskorlátozott, fizikoterápia is hasznosnak bizonyulhat. Mivel ez a betegség a kognitív vagy intellektuális képességek, a család tagjai a beteg tisztában kell lennie a stratégiákat, amelyek segíthetnek a beteg megbirkózni a betegség. Mivel az izmok a szájban válhat gyenge, beteg lesz nagyon fogékonyak a fulladás, miközben ételeket. Ezért lényeges, hogy a beteg kap sok folyadékot és pépesített ételeket. A betegeknek kellene segítséget minden alkalommal. Tehát, családtagok kell biztosítania az érintett személy nagyon szükséges érzelmi támogatást és bármilyen segítség, hogy teszi a beteg életét egyszerűbb.

Huntington-kór egy örökletes genetikai hiba, és a rendelkezésre álló Huntington-kór kezelési lehetőségek közé a kábítószer-használat mellett más típusú terápiát. A gyógymód erre a betegségre nem találtak még, és ennek során a genetikai rendellenesség nem lehet fordítani. A fő által követett megközelítés az orvosok, hogy ellenőrizzék a klinikai tünetek és a segítséget a beteg jobban együttműködik ebben a betegségben. Családi támogatás fontos szerepet játszik a minőségének javítása a beteg életét, és segít a beteg életet, amely olyan közel, hogy normális.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések